Vyhlášení výsledků soutěže PRALESY

Ekocentrum Dymnivka při DDM Postoloprty ve spolupráci s Oblastním muzeem v Lounech a Městem Louny vyhlašuje výsledky Okresní výtvarné soutěže PRALESY 2018.

Soutěž proběhla za finanční podpory Ústeckého kraje a v únoru 2018  ji vyhlásilo Ekocentrum Dymnivka při DDM Postoloprty. Tématem navázala na osvětovou výstavu „Na čem se smaží Indonésie“, která proběhla v únoru a březnu a upozornila na produkci a spotřebu palmového oleje a s tím spojené decimování tropických deštných lesů.  Ve spolupráci s Oblastním Muzeem v Lounech byly všechny práce zaslané do soutěže od poloviny dubna  až do konce května v jeho prostorách vystaveny.  Návštěvníci muzea se tak mohli zapojit do hlasování o cenu veřejnosti (výtvarné potřeby v hodnotě 1.000kč), kterou vyhrála se 123 hlasy ZŠ Ročov. Pro všechny kolektivy dětí z mateřských a základních škol Lounska, které se soutěže zúčastnily, připravilo Ekocentrum Dymnivka v prostorách muzea jako odměnu dvouhodinový zábavně naučný program zaměřený na ochranu tropických deštných lesů. Této příležitosti využilo celkem 22 třídních kolektivů. Letošní ročník každoročně vyhlašované výtvarné soutěže měl opět hojnou účast. Soutěžily celkem 4 školních kolektivy mateřských škol a 21 školních kolektivů základních škol. Prostory Oblastního Muzea v Lounech tak zaplnilo 115 prací a hlasování o cenu veřejnosti se zúčastnilo celkem 423 hlasujících návštěvníků. Porota rozhodovala ve složení za DDM Postoloprty Lada Vildová a Mgr. Hana Valentová, za Město Louny ing. Vladimíra Váchová za TSM Louny Stanislava  Jordánová,Di.S., za Oblastní Muzeum Louny Stanislava  Profousová a ing. Lenka Macová. Výsledky byly následující
v KAT. A – MŠ A 1.TŘ.ZŠ 1. místo MŠ tuchořice, 2. místo Kpt. Nálepky Louny, 3. místo ZŠ Školní Louny 1.B.
V KAT. B – 2.- 4.TŘ.ZŠ 1. místo ZŠ Školní Louny 2.C, 2. místo ZŠ Školní Louny 2.B a ZŠ Postoloprty 4.B, 3. místo ZŠ Přemyslovců 2.B.
V KAT. C –5. – 7.TŘ.ZŠ 1. místo ZŠ Ročov, 2. Místo ŠD Přemyslovců Louny , 3. místo ZŠ Speciální Louny
 V KAT. D – 8.- 9.TŘ.ZŠ 1. místo  a 2. místo nebylo uděleno, 3. Místo ZŠ Lpt. O.Jaroše – Louny – 8.B.
Vyhodnocení hlasování  o Cenu veřejnosti dopadlo následovně. Uděleno bylo celkem 296 hlasů z toho:
1. MÍSTO - 78 hlasů získala ZŠ Ročov
2. MÍSTO – 25 hlasů získala ZŠ J.A.K. – Louny – 8.B
3.MÍSTO – 21 hlasů získala ZŠ J.A.K. – Louny – 8.A
Všechny ceny a diplomy společně s oceněním za účast (pro ty, kteří se neumístili na předních příčkách) byly předány přímo na školách třídním kolektivům. Děkujeme všem za účast a těšíme se na další ročník!